A
A
A
AA
A
A
AA
A
A
A
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum

Kleinschalig wonen (KSW)


Horizon Zorgcentrum biedt kleinschalige zorg aan met behandeling voor dementerende bewoners. Deze zorg gaat uit van dezelfde principes als de rest van de zorgverlening in Horizon, echter aangevuld met deskundigheid in het omgaan met bewoners die lijden aan een lichte of zwaardere vorm van dementie. Ons doel is om zorg te verlenen in een kleinschalige en vooral huiselijke omgeving waar bewoners zich thuis en vertrouwd voelen. 

Zorg met een goed dagelijks ritme
Er zijn twee huiskamers waarin 7 bewoners samen leven. Ieder heeft daarnaast een eigen slaapkamer met eigen sanitair. Er worden veel activiteiten georganiseerd die vooral passen in een goed dagelijks ritme zoals samen eten, samen koffiedrinken, samen bewegen en samen muziek maken. Activiteiten vinden plaats op basis van persoonlijke voorkeur van de individuele bewoner en van groepsvoorkeuren.

Deze huiskamers vallen onder de BOPZ (Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen) en hebben daarom ook een aantal extra regels om veiligheid te bieden. Toch proberen we bewoners zoveel mogelijk ruimte te geven zodat er nauwelijks belemmeringen zijn in het dagelijkse leven. Opname in één van deze huiskamers gaat via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

De medische zorg wordt uitgevoerd in een combinatie van plaatselijke huisartsen en een specialist ouderenzorg van St. Geriant. De aankleding van de appartementen wordt door ons verzorgd. Het is daarbij wel mogelijk om uw slaapkamer naar uw persoonlijke smaak in te richten.