A
A
A
AA
A
A
AA
A
A
A
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum

Extra aandacht voor kwaliteit van leven bewoners Horizon Zorgcentrum

Om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren presenteerde staatssecretaris Van Rijn zijn plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Horizon Zorgcentrum in Broek op Langedijk doet mee aan dit plan van Van Rijn en heeft een project ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven van de ouderen wordt verbeterd. “We voeren het plan van Van Rijn uit en starten deze maand nog met het thuiskamerproject”, aldus Henk Westerink, directeur van Horizon Zorgcentrum.

In het thuiskamerproject krijgen de bewoners van Horizon Zorgcentrum extra aandacht. Zij worden onder professionele begeleiding betrokken bij dagelijkse activiteiten die ook in een normaal huishouden plaatsvinden, bijvoorbeeld de tafel dekken, samen eten, koffie drinken en samen een spelletje spelen. Volgens het bestuur van Horizon Zorgcentrum krijgen de bewoners op deze manier weer het gevoel deel uit te maken van een huishouden, voelen zij zich nuttig en minder eenzaam, wat op den duur de kwaliteit van leven verbetert.

De mantelzorgers, meestal familieleden, worden ook betrokken bij dit project. Volgens Westerink is het belangrijk dat ook de mantelzorgers van de bewoners zich gewaardeerd en niet vergeten voelen. “We gaan dit realiseren door hen zoveel mogelijk te betrekken bij het thuiskamerproject. We nodigen hen uit voor informatieavonden en vragen hen om hun mening.”