A
A
A
AA
A
A
AA
A
A
A
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum
Horizon Zorgcentrum

Nieuws


Blijf op de hoogte van het nieuws rondom Horizon. Hier vindt u actuele berichten over de zorg in Horizon en over leuke activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Tijdens deze tijden vinden wij het contact met de bewoners en hun naasten van groot belang. Daarom hebben wij in de binnen tuin een spreekluister verbinding, zodat familie/vrienden met de bewoner kan spreken achter glas. 

 

Ik stel mij voor:
Ik stel mij voor:
Hallo, ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Rianne Spaans – Glas en ik ben al 12 jaar werkzaam bij horizon. Ik ben begonnen als helpende, daarna helpende + geworden en sinds 5 jaar mag ik mezelf verzorgende IG noemen. Naast alle taken die horen bij dit niveau heb ik ook nog andere taken, waaronder ergo coach. Hierover ga ik een stukje vertellen. In onze jaarlijkse functioneringsgesprekken mogen wij als medewerkers aangeven wat onze ambities zijn, welke doelen we nog willen behalen en welke opleidingen we nog graag willen doen. Ik wilde deze opleiding doen, omdat ik me op dat moment veel bezighield en nu nog steeds bezig hou met de manier waarop we werken. Persoonlijk vind ik dat we nog erg ouderwets werken en ik wil daar verandering in brengen. Kort daarna heb ik me opgegeven voor de 4-daagse cursus via Arjo huntleigh. Het waren 4 lange en heel interessante dagen waarin ik heel veel geleerd heb. En sindsdien ben ik ergo coach. Met de kennis die ik heb opgedaan: - Probeer ik mijn collega’s te stimuleren ergonomischer te werken. - Denk ik mee bij het inzetten van hulpmiddelen bij een cliënt die lichamelijk en/of geestelijk achteruit gaat. - Hou ik mezelf op de hoogte van nieuwe hulpmiddelen en hoe we deze kunnen inzetten. - Inventariseer ik regelmatig alle hulpmiddelen en kijk wat we als huis nog nodig hebben. Dit geef ik door en als het nodig is laat ik dit op de begroting zetten. - Zorg ik dat nieuwe collega’s weten wat er in huis is aan hulpmiddelen. Ook zorg ik ervoor dat collega’s weten hoe ze de hulpmiddelen gebruiken. - Zorg ik dat er in het zorgplan van de cliënt goed staat beschreven welke hulpmiddelen er gebruikt worden. Dit is eigenlijk grotendeels wat ik doe als ergo coach. Ik doe het met veel plezier en hoop het in de toekomst te blijven doen.
Wegwijzer dementie
Wegwijzer dementie
Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde het Netwerk Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl. Het is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning. Op deze website staat het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland Noord. Het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord gaf de website op 21 september symbolisch cadeau aan een aantal naasten van mensen met dementie. Op de horizon website; bij wonen en zorg is de volledige informate te vinden.
Pensioen
Pensioen
Onze collega Loes is nu met pensioen!! 12 augustus was haar afscheidsfeest. Bedankt en veel geluk
Wij stellen ons voor:
Wij stellen ons voor:
De medewerkers van de receptie en de administratie van Horizon zorgcentrum heten u allen van harte welkom! Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwelkomen en het te woord staan van bezoekers, de “administratieve” rechterhand zijn voor het (zorg)personeel. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor al uw vragen. ••• Heeft u een vraag? Stel deze gerust hieronder of neem contact met ons op ☎️ 0226-314430.
Ik stel mij voor:
Ik stel mij voor:
Hallo, ik ben Richelle (09.02.1991), woonachtig in Noord-Scharwoude en werk sinds dec. 2017 bij Horizon Zorgcentrum als verpleegkundige. Ik ben sinds 2012 afgestudeerd als MBO verpleegkundige en daarvoor eerst twee andere werkplekken gehad. In juli 2017 ben ik moeder geworden van een mooie dochter. Om die reden wilde ik een andere uitdaging dichter bij huis. Een open sollicitatie naar Horizon gestuurd en voor ik het wist had ik een andere uitdaging. En WAUW het bevalt zo goed! Ons kent ons en dat past precies bij mij! En sinds maart 2019 nog een dochter erbij. Ik werk op een kleinschalig afdeling, genaamd de Asschop. Waar wij met liefde 7 bewoners begeleiden met de dagstructuur! Beginnend op de eigen kamer van de bewoners. Wanneer de bewoners klaar zijn na het wassen en aankleden, dan gaan zij naar de gezamenlijke huiskamer. Hier gaan wij verder met eten, koffie drinken en activiteiten. De activiteiten zijn wisselend van een bal spel tot verven van kaartjes, maar ook bloemschikken of mee helpen met wat huishoudelijke klusjes (aardappels schillen/boontjes doppen of de was opvouwen). Wij koken zelf en alles is vers. Na het avond eten gaan wij gezellig met zijn allen nog een kopje koffie drinken of een borrel. Daarna kijken wij per bewoner wat er nodig is voor het naar bed gaan. Dit doen wij met veel liefde♥️.
Burgemeester op bezoek 13-7-2020
Burgemeester op bezoek 13-7-2020
Vanwege de versoepelingen kon burgemeester Kompier op bezoek bij Horizon Zorgcentrum. Tijdens de rondleiding raakte ze in gesprek met medewerkers en bewoners die een zware tijd achter de rug hebben. "Ze slaan zich er goed doorheen", vertelt activiteitencoördinator Rommy Visser. “U ziet het, ze genieten van een spelletje met elkaar en laten ons steeds weten dat zij nog steeds heel tevreden zijn over de zorg hier.” Een dame op de groep Dorpsakker vult haar aan: "Het is wel een beetje vreemd als een heleboel dingen niet meer kunnen. Maar ze zorgen hier goed voor ons. Het is hier fijn. Ik ben wel blij dat ik in deze tijd hier ben. Dan ben ik niet alleen." De burgemeester sluit het bezoek af met een gesprek met Annelies Koedijk (zorgmanager) en Ingeborg Korthals (directeur). Tijdens de coronacrisis hadden zij samen veel contact. Met respect voor de regels werd door Horizon steeds gezocht naar wat nog wel kon. De burgemeester dacht daarin mee. “Het moet nooit meer worden zoals het toen is geweest,” zijn zij het met elkaar eens. Ten slotte belooft de burgemeester ook de komende tijd nog nauw contact te houden. “Fijn dat ik hier nu heb kunnen zijn. Respect voor jullie en alle zorgmedewerkers!”
Ik stel mij voor:
Ik stel mij voor:
Iedereen is uniek, zowel de bewoners als de collega's. Wij benutten de beste kwaliteiten van elkaar en laten elkaar in onze eigen bubbel. Ik werk hierdoor op een mooie respectvolle fijne plek die ik iedereen kan aanraden. Of het nu om tuinieren, haken, zingen of humor gaat, alles kan geregeld worden. Wíj zingen uit volle borst mee met onder andere 'Nederland Zingt', waarbij wij van te voren oordoppen uitdelen. Sommige bewoners springen op het fietslabyrint om te ontsnappen, wat helaas altijd mislukt. Om onze energie op pijl te houden krijgen wij heel veel lekkers van het restaurant. Het hoogtepunt vind ik de maandelijkse brunch, waarbij chefkok Herman den Blijker jaloers op kan zijn. Als HBO verpleegkundige ben ik een spin in het web. Coördineren en nieuwe dingen opzetten zijn een van mijn favoriete taken. Binnen Horizon zijn hier uren aan verleend via de Variabele Dienst (VD). Zo mag ik met trots zeggen dat de Melding Incident Clienten (MIC) sinds een paar maanden een make over heeft gehad. Het resultaat is dat er sneller gehandeld wordt door onder andere het inschakelen van disciplines. De bewoners krijgen hierdoor een betere en langere levensduur. Via een open sollicitatie heb ik de gok gewaagd. Totaal geen spijt van! Het Horizon Zorgcentrum geeft ruimte voor doorgroeimogelijkheden, heeft korte lijnen met de disciplines en de bewoners staan altijd op nr 1. Ben jij enthousiast geworden, doe een (open) sollicitatie bij ons. Het verhaal van Nadieh de Vries, 1 jaar werkzaam bij Horizon Zorgcentrum als HBOverpleegkundige.
Ik stel mij voor:
Ik stel mij voor:
Hallo allemaal, Mijn naam is Angela de Krijger, 25 jaar. Woonachtig in Boek op Langedijk en alweer 4 jaar werkzaam als verpleegkundige bij Horizon Zorgcentrum. Ik ben in maart 2016 aangenomen bij Horizon als weekend en vakantiekracht. Dit beviel zo goed dat ik een jaar later heb gesolliciteerd voor 32 uur. Ik heb het erg naar mijn zin binnen Horizon en ga altijd met plezier naar mijn werk. Horizon is niet te vergelijken met andere zorginstellingen, waar ik tijdens mijn studie heb stage gelopen. De collegialiteit en saamhorigheid binnen het team voelt als thuiskomen. Bij mijn collega’s zie ik dezelfde passie, gezien het verlenen van warme en oprechte zorg. Het werken in de oudere zorg vind ik erg leuk en vooral dankbaar werk. Het is heel mooi om een bijzondere band op te kunnen bouwen met de bewoners en de familie. De oudere inspireren mij dagelijks om de dingen te doen die je graag wilt, alles uit het leven te halen en te genieten van de kleine dingen.
Ik stel mij voor:
Ik stel mij voor:
Hey, ik ben Merel en ik ben 19 jaar. Voorheen werkte ik 3 jaar bij de slager, maar ik was toe aan wat anders. Sinds een halfjaar werk ik bij Horizon als weekendkracht, wat ik met veel plezier doe! Ik vind het erg fijn om de bewoners te helpen en hier veel waardering voor terug te krijgen. Sinds deze week loop ik hier ook stage. Vanwege de coronacrisis kon ik mijn stage niet afmaken op de Revalidatie en ben ik erg blij dat ze mij de kans geven om mijn stage hier af te ronden. Ik sta op de Dorpsakker en vind het erg leuk om onder de bewoners te zijn. Ik doe mijn werk met veel plezier.
Creatieve bewoonster
Creatieve bewoonster
Deze lieve creatieve bewoonster heeft weer voor veel blije gezichten gezorgd in Horizon ❤️
Koningsdag/woningsdag 2020
Koningsdag/woningsdag 2020
Koningsdag in Horizon, lekker gebak en mooie tulpen van de Oranjevereniging voor de bewoners . Met in de middag oranje bingo op hun kamer.
18 april 2020
18 april 2020
18 april kon de geplande oldtimer rit voor de bewoners helaas niet doorgaan. Vandaag werden er puzzels voor de bewoners en cadeautjes voor het personeel gebracht. Deze gaan we op woningsdag verloten. Snijder incasso en gerechtsdeurwaarders heel erg bedankt en we zien jullie graag volgend jaar met de mooie oldtimers
Spreek/luisterverbinding
Spreek/luisterverbinding
Applaus voor de Geus Bouw en Eriks dat zij het in 1 dag mogelijk gemaakt hebben om de spreek/luisterverbinding te realiseren in het kleine restaurant van Horizon. De bewoner en de familie hebben zo meer privacy om met elkaar te praten en elkaar te zien.
Start thuiskamerproject
Start thuiskamerproject
Het thuiskamerproject is gestart. In het project krijgen de bewoners extra aandacht en worden zij onder professionele begeleiding betrokken bij dagelijkse activiteiten die ook in een normaal huishouden plaatsvinden. Ook de krant Langedijk Centraal besteedde aandacht aan dit project. Lees hier het artikel.